Over Kat

Mijn naam is Katinka Verschuren, eigenaar van Kat Tools & Training.

Mijn talent in 1 zin? Vraagstukken hanteerbaar maken voor anderen. Mijn drive? Materialen, methoden en instrumenten ontwikkelen om andere professionals te versterken. Mijn visie? Een levendige Community of Practice voor iedereen die zich professioneel bezig houdt met Veranderen, Coachen of Opleiden. Samen meer slagkracht te ontwikkelen en tegelijkertijd vrijheid en zelfstandigheid behouden. 

Mooie dingen maak je immers samen. In trainen, veranderen en faciliteren werk ik al jaren met plezier samen met Gezieta van den Belt. In de komende jaren bouwen wij Tools & Training graag samen verder uit.

© Jolanda Verdegaal Fotografie

Katinka:

Mijn wortels liggen in Brabant en qua vakgebied in de Economie en Internationale Betrekkingen. Via Philips kwam ik terecht in het Kwaliteits- en verandermanagement, via de gemeente Tilburg in de Overheidswereld. Mijn trainershart, al eerder wakker geworden, kreeg een boost bij Fontys Hogescholen. Tussendoor kwam ook het coachen op mijn pad.

Zo heb ik in de 20 jaren dat ik nu aan het werk ben expertise ontwikkeld op 3 vakgebieden; Veranderen, Coachen en Opleiden. Op het snijvlak van deze drie voel ik mij het beste thuis. Veranderen als leertraject, Coachen als zelf-veranderingstraject en het leerresultaat als stip op de horizon met een opleiding als samenhangende reeks van interactieve bijeenkomsten.

Natuurlijk is er meer in het leven dan werk. Voor mij is dat een geweldige zoon, die inmiddels (ongeveer) volwassen is. Trouwe vrienden en vriendinnen, en helaas veel te weinig tijd om hen voldoende te zien en te spreken. Met een avondje theater of klassieke muziek maak je me blijer dan met een avond voor de buis. Maar voor een knus haardvuur en een goed fantasyboek geef ik me gewonnen. Ik ben dol op Ierse dans en folkmuziek, ik grimeer en ben graag buiten in de natuur. Met mijn zoon deel ik een fascinatie voor de onderwaterwereld, zodat vinnen en masker zelden ontbreken in de vakantie-uitrusting.

De verschillen tussen zakelijk en privé zijn niet erg groot, ik ben over het algemeen initiatiefrijk, veelzijdig en verbindend, maar ook kritisch, open en betrokken. Ik maak snelle analyses, maar probeer mezelf te beletten ook snel te oordelen. Ik heb een luisterend oor en houd van geanimeerde gesprekken. Ik ben in voor nieuwe en creatieve benaderingen. Ik beschouw het leven als een ontdekkingsreis die elke dag opnieuw begint.

Mijn naam is Gezieta van den Belt. Samen met Katinka de drijvende kracht achter Tools & Training. Veranderen, Teams Coachen, Faciliteren en Trainen, we doen het al jaren samen met plezier.

 Mijn tegeltje: ‘Het mooiste aan leren is delen wat je weet’. Daar kom ik ’s ochtends mijn bed voor uit. Door zelf meer dan twintig jaar te trainen, faciliteren en coachen, kan ik je kennis, inzichten en instrumenten bieden die wérken in de praktijk.  In onze trainingen voor coaches, facilitators en trainers, breng ik ook het vermogen in om precies te zien en aan te voelen waarom er gebeurt wat er gebeurt. En wat dit van mij vraagt in mijn rol als procesbegeleider. Daardoor kan ik jou adviseren over concrete stappen die je kunt zetten in je eigen ontwikkeling.

Ik werk in heel Nederland en woon waar mijn hart ligt, in Zwolle. Een stad bevolkt door inventieve ondernemers, creatieve studenten en eigenwijze vrijdenkers. Die diversiteit en bundeling van kennis, handelsgeest en creativiteit maakt dat ik me hier thuis voel met mijn twee puberdochters en man.