Training Intervisiecoaching

Intervisie (of intercollegiale consultatie) betekent leren van elkaars inzichten en ervaringen. Een intervisiegroep verkent vraagstukken en helpt elkaar om te komen tot oplossingen. In veel beroepsgroepen, zoals de zorg, de advocatuur, bij organisatieadviesbureaus, maar ook voor veel managementteams is intervisie of intercollegiale consultatie verplicht of wordt het op zijn minst verwacht. In goede intervisiegroepen halen alle deelnemers nieuwe inzichten uit de intervisie, ook als het niet hun casus is die besproken wordt.

 In dit soort groepen zijn de vragen er op gericht de ander eens heel anders naar de casus te laten kijken en komen de voorgestelde oplossingen van de inbrenger zelf. Weten hoe je een groep kan helpen om tot een sprankelend intervisieproces te komen? Volg dan de training Intervisiecoaching.

Training Intervisiecoaching

Voor: Mensen met voldoende ervaring in Intervisie die zelf intervisiegroepen (willen gaan) begeleiden

Resultaat: Koffer vol methoden en technieken om voldoende, vaart, diepgang en afwisseling te krijgen in het intervisieproces. Kennis, inzicht en vaardigheden om  lastige situaties in het intervisieproces te herkennen en effectief op te lossen.

Investering: 3 dagen training, 1145,- euro inclusief Intervisiekaartenset*

Data: 17, 24 en 31 januari 2020

Locatie: Omgeving Nijmegen

Tijdstip: 9.00 u – 17.00 u

Training Intervisiecoaching

Programma:

Dag 1:  Intervisieproces

We bespreken de opbouw van het intervisieproces en doorlopen het intervisieproces met eigen casussen. Je maakt kennis met de intervisiekaarten en bijbehorende methode. Als deelnemer krijg je meteen de gelegenheid de rol van begeleider op je te nemen in een deel van dit proces. Aan het eind van dag 1 heb je een goed overzicht van het intervisieproces en de vereisten voor de begeleiding

Dag 2: De kunst van het vragen stellen

Het succes van het intervisieproces hangt voor een belangrijk deel af van de vragen die aan de inbrenger gesteld worden. De juiste vragen zorgen voor verandering van perspectief en verdieping van inzicht in de situatie. Als begeleider stimuleer je de intervisiegroep om goede vragen te stellen. Op dag 2 maken we kennis met een aantal alternatieve exploratiemethodes die je in de intervisie kunt inzetten. Natuurlijk stap je ook op dag 2 weer in de begeleidersrol om vlieguren te maken met de aangereikte methoden en materialen. Tot slot kijken we naar de vragen die er zijn rondom de begeleiding en de introductie van intervisie in organisaties; wat als……

Dag 3: Interventies en oplossingen

We kijken verder naar lastige situaties in het intervisieproces, wanneer en op welke manier stuur je bij in het groepsproces, wanneer kun je het beter aan de groep overlaten en bespreken in de evaluatie. Daarnaast stap je als deelnemer nogmaals in de begeleidersrol als we kennismaken met een aantal extra interventietechnieken en dieper ingaan op de mogelijkheden en vraagstukken in de interventiefase. Geslaagd voor de afsluitende toetsing? Dan ontvang je de intervisiekaartenset en een getuigschrift*.

Bijzonderheden: groepsgrootte min 6 en maximaal 16 deelnemers (bij 9 of meer deelnemers werken we met twee trainers). * Mocht je de afsluitende toetsing onverhoopt niet halen dan kun je in overleg extra begeleiding krijgen zodat je alsnog met de intervisiekaarten kunt gaan werken.